Kelan kuntoutuspsykoterapia

Tällä hetkellä minulla on muutama paikka vapaana Kelan kuntoutuspsykoterapiaan! 

 

Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiaa 16 - 67 -vuotiaille. Myös ratkaisukeskeistä psykoterapiaa on mahdollista saada Kelan avustamana. Olen Kelan palveluntuottajarekisterissä  yksilöpsykoterapioiden osalta.

Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on aina edesauttaa ihmisen kuntoutumista ja parantaa edellytyksiä opiskelu- ja/tai työelämään. Kelan tukeman psykoterapian saaminen edellyttää aina psykiatrin lausuntoa (3kk:n hoitosuhde ja hoito- tai kuntoutussuunnitelma pohjalla) ja useamman muun hoitomuodon kokeilua ennen tuettua terapiaa. Kela ei myöskään korvaa ensimmäisiä (max. kolme) terapiakäyntejä, jolloin asiakas tutustuu eri terapeutteihin.  Psykoterapiaprosessin aikanakin asiakkaalle jää maksettavaksi osa terapian hinnasta. 

Lue lisää Kelan sivuilta:  https://www.kela.fi/tyoikaisille_kuntoutuspsykoterapia

Kelan kuntoutuspsykoterapian hinta on 91€/45min., josta asiakkaalle tulee maksettavaksi 33,40€/45min. Tapaamiset ovat yleensä viikoittain, jolloin kuukausittainen asiakasmaksuosuus on 4 x 33,40€ = 133,40€. Joissain kuukausissa ehtii olla viisi tapaamista, joten summa vaihtelee jonkin verran.