Tiina Ahlfors

  

Toimin täysipäiväisesti yrittäjänä ja psykoterapeuttina omalla vastaanotolla. Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (ET, Kelan palveluntuottaja).

Teemoja, joiden kanssa olen viimeiset vuodet töitä ovat häpeä, syyllisyys, pitkäaikaissairaudet, kuoleman läheisyys.

Häpeä on meillä - ja maailmalla - tabu, jota ei tunnisteta kunnolla, mutta joka vaikuttaa käytökseen, ihmissuhteisiin, työssä tai opinnoissa menestymiseen ja unelmien saavuttamiseen. Häpeä vaikuttaa myös yhteiskunnassa esimerkiksi stigmojen (mielenterveyden ongelmat, köyhyys, vammaisuus tms.) taustalla. Pitkäaikaissairauksien osalta olen työskennellyt hyvin monimuotoisesti somaattisesti sairaiden kanssa, joille ei välttättä ole löytynyt terveydenhuollon puolella diagnoosia, eikä siten välttämättä sopivaa hoitoa tai vastaavaa hoitotahoa. 

 

Psykoterapeuttina minulle on tärkeää, että asiakkaalle jää tunne, että hän on tullut kohdatuksi ja kuulluksi ja saanut edes aavistuksen siitä, että uusia oivalluksia on heräämässä. Asiakkaan tai asiakkaiden yhteinen tavoite on työskentelyn lähtökohta.  

Olen kehittäjä -luonne, utelias ja luova; ikuinen opiskelija, minkä johdosta kokemusta ja tutkintoja on kertynyt useampia. Peruskoulutukseltani psykoterapian ohella olen sosionomi (yamk)  ja lisäksi olen yhteisötaideohjaaja tanssiteatterin alalta, sekä tanssi- ja liiketerapeutti.

Työkokemusta on kertynyt lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta kulttuurialalta ja erityisesti mielenterveys- ja päihdetyöstä järjestöistä ja säätiöistä ja julkiselta puolelta sekä asiakastyöntekijänä  että esimiehenä. 

 

 

Yhteystiedot

Toivopaja

Pohjanpolku 3C
02100 Espoo

045-2099902

Ajanvaraus tällä hetkellä mieluiten tiina.aavaparta@toivopaja.com