Tiina Ahlfors

 

Muutoksen tuulet puhaltavat! Olen toiminut tähän saakka mielenterveys- ja päihdetyössä ohjaajana ja esimiesasemassa ja sivutoimisesti omassa yrityksessäni.  Vuosi sitten jäin äitiyslomalle pienimmän lapsen kanssa ja  nyt vuoden 2018 alussa hyppään - edelleen osa-aikaisesti, mutta kuitenkin isommalla tuntimäärällä - vastaanottotyöhön. Työlistalla on myös ryhmätoiminnan aktivoiminen ja  häpeään liittyvän tematiikan tutkiminen. Kun vielä saisin järjestettyä aikaa istua ja kirjoittaa siitä... Häpeä on meillä - ja maailmalla - tabu, jota ei tunnisteta kunnolla, mutta joka vaikuttaa käytökseen, ihmissuhteisiin, työssä tai opinnoissa menestymiseen ja unelmien saavuttamiseen. Häpeä vaikuttaa myös yhteiskunnassa esimerkiksi stigmojen (mielenterveyden ongelmat, köyhyys, vammaisuus tms.) taustalla.

Yrittäjänä minulle on tärkeää, että asiakkaalle jää tunne, että hän on tullut kohdatuksi ja kuulluksi ja saanut edes aavistuksen siitä, että uusia oivalluksia on heräämässä. Asiakkaan tai asiakkaiden yhteinen tavoite on työskentelyn lähtökohta.  

Olen kehittäjä -luonne, utelias ja luova; ikuinen opiskelija, minkä johdosta kokemusta ja tutkintoja on kertynyt useampia. Peruskoulutukseltani olen sosionomi (yamk). Lisäksi olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (ET, Kelan palveluntuottaja) ja yhteisötaideohjaaja tanssiteatterin alalta, sekä tanssi- ja liiketerapeutti.

Työkokemusta on kertynyt sosiaalialalta järjestöistä ja säätiöistä ja julkiselta puolelta. Yrittäjyys tuntuu nyt hyvältä; Toivopaja toivottavasti laajentuu tulevaisuudessa ja saattaa kurotella vähän sote -puolen rajojen ulkopuolellekin!
Ajanvaraus tällä hetkellä sähköpostilla tai puhelimitse: tiina.ahlfors@toivopaja.com/ 045-2099902